Jaunumi

31.03.| Preses relīzes

Optometriste: nereti redzes problēmas rodas no slodzes tuvumā

Ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē visizplatītākā redzes problēma ir tuvredzība jeb miopija. Viens no galvenajiem iemesliem, kas izraisa šo redzes defektu, ir pārāk liela acu slodze, veicot darbu tuvumā – lasot grāmatas, rakstot pie galda un veicot citus smalkus darbus, kā arī pavadot daudz laika pie viedierīcēm, neievērojot ieteiktās atpūtas pauzes. Plašāk par to, kā nodrošināt labsajūtu ikdienā, samazināt risku saskarties ar tuvredzību, stāsta “OptiO” optometriste Aiga Ozoliņa.

Lasīt vairāk
Tags: Optio, Relīze
18.02.| Preses relīzes

Pandēmijas sekas: vienlaikus augusi digitālā slodze acīm un atbildība par savu veselību

Cilvēku attieksme un iepirkšanās paradumi pēdējo divu gadu laikā ir mainījušies. Kā liecina kopā ar “Forta Research” nesen veiktais pētījums, cilvēki sāk rūpīgāk pārdomāt savus pirkumus. Attiecībā uz redzes korekcijas līdzekļu iegādi, pastiprināta uzmanība tiek pievērsta briļļu lēcām. Tas skaidrojams ar intensīvo slodzi darbā ar datoru un citām viedierīcēm. Digitālā slodze pieprasa noteiktus produktus, kas padara strādāšanu ērtāku un nodrošina acu komfortu. Tāpat pētījumā noskaidrojās arī tas, ka cilvēkiem ir svarīgi, lai būtu pieejama plaša produktu izvēle.

Lasīt vairāk
Tags: Relīze
10.02.| Preses relīzes

OC Vision aptur kompānijas CooperVision Hy-Care® šķidruma lēcām tirdzniecību

Mīksto kontaktlēcu ražotājs CooperVision atsauc no tirdzniecības savu “Hy-Care® Multipurpose Contact Lens Care Solution” šķīdumu lēcu dezinfekcijai. Ražotāja veiktā kvalitātes pārbaude noteica, ka produkts dažos apstākļos var nepiedāvāt atbilstošu dezinfekcijas līmeni pret pilnīgi visiem mikroorganismiem, tādā veidā padarot produktu ne pilnībā drošu.

Lasīt vairāk
Tags: Relīze, Dr.Lensor
28.01.| Preses relīzes

Attālinātais darba un mācību režīms – tiešas sekas uz redzes veselību. Ko ņemt vērā?

Laba un skaidra redze gan tuvumā, gan tālumā, ir svarīga jebkurā vecuma posmā. Tāpēc arī rūpēties par savu redzes veselību ir svarīgi kā bērniem tā pieaugušajiem un senioriem. Diemžēl, kā uzsver Madonas “OptiO” optometristes Daiga Jankava un Līva Daugiallo, redzes problēmas parādās arvien agrākā vecumā. Attālinātais mācību un darba režīms mūsu acīm arī radījis papildu slodzi. Raksta turpinājumā noderīgi padomi par to kā rūpēties, un ko ir labi zināt par savu redzes veselību. 

Lasīt vairāk
Tags: Optio, Relīze

Norisināsies starptautiska redzes nozares konference “See The Future 2021”

Svētdien, 17. oktobrī, jau trešo gadu pēc kārtas, norisināsies redzes veselībai un jomas jaunumiem veltīta starptautiska konference “See The Future 2021”. Tās ietvaros Latvijā un Eiropā pazīstami optometrijas nozares speciālisti dalīsies zināšanās un pieredzē par redzes veselības jautājumiem.

Lasīt vairāk
Tags: Health

Sākusies reģistrācija konferencei SEE THE FUTURE 2021

SEE THE FUTURE 2021

Lasīt vairāk
Tags: Ocvision, Optometry, Ophthalmology

OC VISION zīmoli

Latvija
Opptica
Dr.Lensor
OptiO
Vision Express
Vizionette
Optika Lornete
Lietuva
Opptica
Dr.Lensor
OptiO
Vision Express
Igaunija
Opptica
Dr.Lensor
Eiropa
Opptica
Dr.Lensor